Bosje Bomen is een uniek concept. Door bomen in aansprekende en zorgvuldig samengestelde themapakketten aan te bieden hopen wij veel mensen te stimuleren om bomen te planten in hun tuin, in de buurt of op het balkon. Bovendien zijn onze bomen 100% biologisch en circulair gekweekt, en ook dit is uniek. In Nederland zijn nauwelijks bomen te verkrijgen die geheel gifvrij en zonder bestrijdingsmiddelen worden gekweekt. Daarnaast kweken wij onze bomen op circulaire grond. Meer informatie hierover lees je bij over ons.

Uiteraard zijn al onze bomen – ongeacht het pakket – geschikt voor elke tuin en grondsoort en gedijen ze allen bij het Nederlandse klimaat. Ook selecteren wij enkel bomen die goed tegen snoeien en toppen kunnen. Omdat de bomen nog jong zijn, zijn deze gemiddeld tussen de 80 – 160 cm hoog bij ontvangst.

Zie je een Bosje Bomen wel zitten? Dan doorloop je de volgende stappen:

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je de bomen wilt planten of neerzetten. Ga op zoek naar een geschikte plek in je tuin, buurt of op het balkon. De bomen kunnen bij elkaar geplant worden om zo je eigen ‘mini bos’ te creëren, maar ze kunnen uiteraard ook gespreid worden geplant. Er moet in elk geval minimaal 50 cm tussen de bomen zitten. Het maakt niet uit of het plekje waar je de bomen wilt gaan planten momenteel bestaat uit grond, gras of tegels. Zorg wel dat je het plekje gebruiksklaar maakt; verwijder eventuele graszoden of tegels om ruimte te maken voor de bomen.

Zoek in de webshop een pakket uit die aansluit op jouw wensen. Met onze gevarieerde pakketten hebben wij voor ieder wat wils. Al onze pakketten bestaan uit 4 of 5 bomen die passen binnen een bepaald thema. Naast de bijbehorende bomen ontvang je bij ieder pakket ook een duurzame bodemverbeteraar en instructies voor aanplant en onderhoud. Wanneer je eenmaal een pakket hebt gekozen, plaats je de bestelling. Bestellen kan het hele jaar door.

Tijdens het bestelproces kun je kiezen uit een aantal data waarop je het pakket graag thuisbezorgd wilt krijgen. Aangezien onze bomen in een onverwarmde kas en in potten worden gekweekt, kunnen deze het hele jaar door geplant worden. Het bezorgen van de pakketten doen wij iedere tweede zaterdag van de maand (voor 2021: 9 januari, 13 februari, 13 maart, 10 april, 8 mei, 12 juni, 10 juli, 14 augustus, 11 september, 9 oktober, 13 november, 11 december). Voor de bezorging brengen wij geen extra kosten in rekening.

Als laatste stap in het bestelproces dient het pakket betaald te worden, dit kan via iDeal. De genoemde prijzen op onze webshop zijn geheel inclusief (incl. BTW en bezorgkosten). Er komen dus geen extra kosten bovenop. Indien aan deze betaling is voldaan, wordt het pakket op de opgegeven dag bij jou thuis bezorgd. De bomen worden geleverd met kluit en bamboestok en zitten samen met de bodemverbeteraar en instructies in een krat. Voor meer informatie zie Klantenservice.

Wanneer het pakket is bezorgd, is het van belang om de bomen zo snel mogelijk te planten, het liefst op dezelfde of de volgende dag. Voor de aanplant en onderhoud van de bomen zijn eenvoudige instructies meegeleverd. Als de bomen eenmaal goed aanslaan hoef je er weinig meer aan te doen; bomen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien bepaal je zelf hoeveel onderhoud je aan de bomen wilt verrichten. Je kunt de bomen lekker hun gang laten gaan of je kan ze naar wens snoeien.